بنا به تعریف کارشناسان ارج بار جابجایی گاوصندوق و اجسام سنگین در اسباب کشی و مواردی ازاین قبیل که البته در این وضعیت کارگران قدرتمند و متبحر ارج بار نسبت به جابجایی به روش خود عمل میکنند.
روش جابجایی اجسام سنگین یکی از نکات مهم باربری ارج بار است که با دقت و بدون اینکه آسیب به کسی برسد انجام می دهد.
1- اگر وسیله جابجایی اجسام سنگین نبود، برای بلند کردن وسیلهای سنگین، تا حد امکان جسم را به بدنتان نزدیک کنید. زانوهایتان را خم کنید و به حالت نیمه نشسته درآیید. مقداری فاصله میان پاها ایجاد کنید. یک پا را قدری جلوتر از پای دیگر قرار دهید. ناحیه پشت بخصوص کمر خود را صاف نگهدارید.
2- برای جابجا كردن مبلمان حتماً از یك نفر كمك بگیرید. در غیر اینصورت ابتدا یك طرف مبلمان را بلند كرده، آنرا جابجا كنید. سپس به طرف دیگر بروید و دو پایه دیگر را بلند نموده و حركت دهید. برای تخت، كمد و سایر وسایل نیز می توانید از این تكنیك استفاده كنید.
3- قبل از بلند کردن اجسام سنگین، وزن بار را برآورد کنید. مطمئن شوید که به تنهایی قادر به بلندکردن و حمل جسم هستید. بهترین روش برای انتقال یک جسم سنگین، هل دادن و کشیدن آن روی یک سطح صاف و هموار است.
4- در حین حمل جسم ناگهان به طرفین نچرخید. اگر میخواهید جسم را به طرف چپ یا راست بگذارید از کمر نچرخید بلکه کاملاً جهت کل بدنتان را به طرفین بچرخانید.
5- در گرفتن جسم از تمام کف دستتان استفاده کنید، بار را به آرامی بلند کنید. بهتر است برای حمل اجسام سنگین و بد دست از دیگران کمک بگیرید. در حین بلند کردن بار از چرخش ناگهانی بدن اجتناب کنید.
6- قبل از شروع فعالیتهای سنگین، بدن خود را با حرکات ورزشی آماده کنید. کشش ملایم عضلات باعث افزایش قدرت و توان بدن میشود. به کارهای خود تنوع دهید و کارهای سبک را بین کارهای سنگین انجام دهید.
7- بعد از یک تا 2 ساعت کار حتما 5 تا 10 دقیقه به بدن استراحت دهید. برای جلوگیری از آسیب به کمر، از انجام کارهای ایستاده و نشسته طولانیمدت بپرهیزید.
8- اگر تسمه جابجایی اجسام سنگین یا ماشینی برای جابجایی اجسام سنگین بود، یکی از بهترین و اصولی ترین روش هاست.